11/8-2006:
1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys ekstrakt, 500g dextrose, 300g mørk
ekstrakt og
100g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 16g
Brewers Gold i 60min, 16g Brewers Gold i 30min, 20g Brewers Gold i 10min og 30g
Fnuggle i 5 min. Isingglass i 10 minutter. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokken
skylles med kogt vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand
tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 22L. Batchen er
ikke helt kold nok til gæren, så den står nogle timer med låg inden gæren
drysses
i. Denne gang undlod jeg gærstarter, men det var intet problem. Efter få
timer boblede batchen.
27/8-2006:
Øllet filtreres og hældes på fad. Trykkes med 2 bar og sættes ved 5°C.
15/10-2006:
Prøvesmagt. Godt holdbart skum. Lysere end tidligere batche, men stadig med
god maltsmag. Humlen er fin omend stadig lidt kraftigere end konen synes om.
Måske skyldes det også at den ikke har så meget sødme.