Bryg X

Batch 10 (Ale)

 

Home
Up
Bryg X
Bryg XI
Bryg XII
Bryg XIII

 

11/8-2006: 1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys ekstrakt, 500g dextrose, 300g mørk ekstrakt og 100g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 16g Brewers Gold i 60min, 16g Brewers Gold i 30min, 20g Brewers Gold i 10min og 30g Fnuggle i 5 min. Isingglass i 10 minutter. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokken skylles med kogt vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 22L. Batchen er ikke helt kold nok til gæren, så den står nogle timer med låg inden gæren drysses i. Denne gang undlod jeg gærstarter, men det var intet problem. Efter få timer boblede batchen.

27/8-2006: Øllet filtreres og hældes på fad. Trykkes med 2 bar og sættes ved 5°C.

15/10-2006: Prøvesmagt. Godt holdbart skum. Lysere end tidligere batche, men stadig med god maltsmag. Humlen er fin omend stadig lidt kraftigere end konen synes om. Måske skyldes det også at den ikke har så meget sødme.

 

Home | Bryg X | Bryg XI | Bryg XII | Bryg XIII