23/9-2007:
1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys Beer Enhancer i
ca. 7 l vand og bringes i kog. 15g Halletauer (5.1) i 60 minutter, 15g
Halletauer i 30 minutter og 20g Tettnanger i 10 minutter sammen med 10ml
Isinglass og 100g havregryn i humlesokken. Til sidst 30g Tettnanger i 5
minutter.
Batchen filtreres ikke, men humlesokken
skylles med afkølet kogt vand. 800g glucose tilsættes direkte til gæringskar
sammen med 1,5L kogende vand. Resten af urten tilsættes gæringskar sammen
med ca. 1,2L is og vand til 22L. Batchen tilsættes gæren og sættes i
"serveringsfryseren" ved 5-8°C.
3/10-2007:
Batchen omstukket til nyt kar. Den lugter frugt/vinagtig. Smagen er ikke så
ringe, selvom den ikke er færdig.
11/11-2007: Så fik vi filtreret batchen. Dejlig gylden farve. God humle, omend lidt
kraftigere end man skulle forvente ud fra opskriften. Det var dog indregnet,
så det er en rigtig frisk øl som man sikkert kan drikke meget af.
Her et billede af drikken
Det er svært at lade den lagre, den smager
bedre og bedre...