Bryg XII

Batch 12 (Amerikansk Pilsner)

 
Home
Up
Bryg X
Bryg XI
Bryg XII
Bryg XIII

 

23/9-2007: 1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys Beer Enhancer i ca. 7 l vand og bringes i kog. 15g Halletauer (5.1) i 60 minutter, 15g Halletauer i 30 minutter og 20g Tettnanger i 10 minutter sammen med 10ml Isinglass og 100g havregryn i humlesokken. Til sidst 30g Tettnanger i 5 minutter.

Batchen filtreres ikke, men humlesokken skylles med afkølet kogt vand. 800g glucose tilsættes direkte til gæringskar sammen med 1,5L kogende vand. Resten af urten tilsættes gæringskar sammen med ca. 1,2L is og vand til 22L. Batchen tilsættes gæren og sættes i "serveringsfryseren" ved 5-8°C.

3/10-2007: Batchen omstukket til nyt kar. Den lugter frugt/vinagtig. Smagen er ikke så ringe, selvom den ikke er færdig.

11/11-2007: Så fik vi filtreret batchen. Dejlig gylden farve. God humle, omend lidt kraftigere end man skulle forvente ud fra opskriften. Det var dog indregnet, så det er en rigtig frisk øl som man sikkert kan drikke meget af.

Her et billede af drikken

Det er svært at lade den lagre, den smager bedre og bedre...

 

Home | Bryg X | Bryg XI | Bryg XII | Bryg XIII