Bryg XIII

Batch 13 (Amerikansk Pale Ale)

 

Home
Up
Bryg X
Bryg XI
Bryg XII
Bryg XIII

 

2/6-2007: 1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys Beer Enhancer og 200g glucose opløses i ca. 7 l vand og bringes i kog. 15g Brewers Gold (6.1) i 60 minutter, 15g Brewers Gold i 30 minutter og 15g Brewers Gold i 10 minutter sammen med 10ml Isinglass og 100g havregryn i humlesokken.

Batchen filtreres ikke, men humlesokken skylles med afkølet kogt vand. 500g glucose tilsættes direkte til gæringskar sammen med 1,5L kogende vand. Resten af urten tilsættes gæringskar sammen med ca. 1,2L is og vand til 22L. Batchen tilsættes gæren. Efter få timer boblede batchen.

9/6-2007: Batchen omstikkes til andet gærkar. Smagen er egentlig rimelig.

14/6-2007: Batchen stilles i min "kummekøler" for at give en bedre sedimentation.

25/6-2007: Batchen fyldes ufiltreret og kold på fad og trykkes med 2 bar. Smager allerede udemærket på trods af den manglende CO2. Farven er perfekt.

 

Home | Bryg X | Bryg XI | Bryg XII | Bryg XIII