Bryg XIV

Batch 14 (Amerikansk Pale Ale)

 

Home
Up
Bryg XIV
Bryg XV
Bryg XVI
Bryg XVII
Bryg XVIII
Bryg XIX

 

23/12-2007: 1,8 kg Muntons ekstrakt blev bragt i kog i cirka 7 liter vand. 18g Goldings blev kogt med i 60 minutter, 20g Goldings i 30 minutter. 40g bitter appelsinskal, 3 stjerneanis og 50g blev havregryn (i humlesokken) kogt med i 15min. 10g First Gold i 10minutter sammen med 10ml isinglass. 10g First Gold i 1 minut.

Efter kogningen blev 1,5kg medium ekstrakt tilsat i gryden og opløst. Dette blev gjort for at mindske tabet af sukker i humlen. Batchen filtreres ikke, men humlesokken skylles med afkølet kogt vand. 500g dry light ekstrakt tilsættes direkte til gæringskar sammen med 1,5L kogende vand. Resten af urten tilsættes gæringskar sammen med ca. 1,2L is og vand til 22L. Batchen tilsættes gæren. Den gærer fint efter nogle timer.

30/12-2007: Batchen omstikkes hurtigt til nyt gæringskar. Efter 8 dage sættes karet i skuret ved 8°C.

22/1-2008: Batchen filtreres. Det går utroligt hurtigt. 4½ L øl filtreres på under 2 minutter! Batchen sættes under tryk ved 1,8 bar.

29/1-2008: Nu er der tilstrækkelig kulsyre i øllet. Den smager godt. God humle, om end den kunne have været kraftigere for en Pale Ale. Jeg synes ikke rigtig jeg kan smage hverken anis eller appelsin, men den er alligevel god.

Bryg 14:

 

Home | Bryg XIV | Bryg XV | Bryg XVI | Bryg XVII | Bryg XVIII | Bryg XIX