Bryg XVII

Batch 17 (Amerikansk Pale Ale)

 

Home
Up
Bryg XIV
Bryg XV
Bryg XVI
Bryg XVII
Bryg XVIII
Bryg XIX

 

27/7-2008: Denne gang er der ingredienser til en Amerikansk Pale Ale type

1,8kg medium flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 20g East Kent Golding (5%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter. 20g East Kent Golding (5%) kogte med i 30 minutter sammen med 50g appelsinskal og 10g stjerneanis. 10ml isinglass 50g havregryn og 10g East Kent Goldings (5%) i 10 minutter.  Efter kogning kom de resterende 1,5kg medium ekstrakt i. 500g lys ekstrakt tilsættes direkte i gæringskaret sammen med kogende vand. 1½L is, kogeblandingen og vand til 22L tilsættes. Gær tilsættes og gæringskaret stilles i bryggers. Det er temmelig varmt, så gæringen går hurtigt i gang.

3/8-2008: Øllet omhældes til ny beholder. Dufter godt af humle og de tilsatte krydderier.

7/8-2008: Øllet sat i fryser ved 6°C til sedimentation.

17/8-2008: Øllet filtreret. Farven er som en classic. Humlen er relativt kraftig, men forhåbentligt fortager den sig. Trykkes med 1,8 bar og stilles i fryser.

27/9-2008: Hmm. Øllet smagte vist lidt for godt. Ikke mere tilbage.

 

Home | Bryg XIV | Bryg XV | Bryg XVI | Bryg XVII | Bryg XVIII | Bryg XIX