Bryg XX

Batch 20 (British brown ale)

 

Home
Up
Bryg XX
Bryg XXI
Bryg XXII
Bryg XXIII

 

22/1-2009: Den skal være lidt påske-agtig. Alkoholprocent beregnet til 5,6%. I denne øl prøver jeg at koge i kun 45 minutter.

1.5kg medium flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 25g East Kent Golding (5%) blev tilsat og kogte med i 45 minutter. 15g East Kent Golding (5%) kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass, 50g havregryn, 10g stjerneanis og 20g Fnuggle (3.7%) i 10 minutter.  10g Fnuggle (3.7%) i 1 minut. De resterende 900g ekstrakt og 1000g dextrose tilsættes sammen med kogende vand direkte i gæringskaret. 1L is, kogeblandingen og vand til 21L tilsættes. Gær tilsættes og gæringskaret stilles i bryggers.

2/2-2009: Batchen omhældes til nyt kar. Smager allerede udemærket.

20/2-2009: Batchen hældes på fad uden filtrering. Øllet er fint og klart. Smagen er som en kraftig classic. Fadet trykkes med 2 bar og sættes i fryseren. Nu venter vi bare på smagspanelet den 27. februar.

 

Home | Bryg XX | Bryg XXI | Bryg XXII | Bryg XXIII