22/1-2009:
Den skal være lidt påske-agtig. Alkoholprocent beregnet til 5,6%. I denne øl
prøver jeg at koge i kun 45 minutter.
1.5kg medium
flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 25g East Kent Golding (5%) blev
tilsat og kogte med i 45 minutter.
15g East Kent Golding (5%) kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass, 50g havregryn,
10g stjerneanis og 20g Fnuggle
(3.7%) i 10 minutter. 10g Fnuggle (3.7%) i 1 minut. De resterende 900g
ekstrakt og 1000g dextrose tilsættes sammen med kogende vand direkte i
gæringskaret. 1L is, kogeblandingen og vand til 21L tilsættes. Gær tilsættes
og gæringskaret stilles i bryggers.
2/2-2009:
Batchen omhældes til nyt kar. Smager allerede udemærket.
20/2-2009:
Batchen hældes på fad uden filtrering. Øllet er fint og klart. Smagen er som
en kraftig classic. Fadet trykkes med 2 bar og sættes i fryseren. Nu venter
vi bare på smagspanelet den 27. februar.