Bryg XXIII

Batch 23 (American brown ale, julebrug)

 

Home
Up
Bryg XX
Bryg XXI
Bryg XXII
Bryg XXIII

 

3-10-2009: Nu skal der fremstilles julebryg. Ifølge Beercalc 6.2% og en farve på 21ECB

1,5kg flydende medium ekstrakt og 1,5kg flydende lys ekstrakt hældes i cirka 8 liter kogende vand. 20g East Kent Golding koges med i 45 minutter, 20g East Kent i 30 minutter, 20g Fnuggle, 15g stjerneanis, 50g bitter og 50g sød appelsinskal, 10ml isingglas samt 50g havregryn koges med i 10 minutter. 25g Fnuggle i 1 minut.

150g dextrose og 1kg økologisk rørsukker hældes direkte i gærkaret sammen med kogende vand.

Resten hældes i gærkaret og toppes op til 22l vand. Safale S-04 tilsættes.

Gærer ret hurtigt efter.

Julebryg 2009:

 

Home | Bryg XX | Bryg XXI | Bryg XXII | Bryg XXIII