Bryg IIIBatch 3 (Julebryg) |
|
|
5/11-2005:
Batch nr 3 startes med at 60g Carafa Special Type I (Afskallet)
(800 - 1000 EBC) hakkes i vores
blender. ½L vand tilsættes og der mæskes ved
65°C i 90 minutter, hvorefter temperaturen hæves til 80°C i 10 minutter.
Blandingen filtreres med filter og stilles i køleskab. ½L kogt vand lægges i
fryser. 6/11-2005: Til 1 dl vand tilsættes lidt spraymalt og lidt dextrose samt 11g Safale S-04. Det gærer i ca. 3 timer før det anvendes i urten. 4kg flydende Bavarian Dunkel fra Weyermann blandes med 2L vand, 2dl mørk sirup og 200g dextrose og bringes i kog. 30g First Gold humle i humlesok koges med i 60 minutter. 50g First gold (8,1 % alpha), 40g bitter appelsinskal og 2 stjerneanis koges med i 15 minutter. 10ml isingglass tilsættes. 30g First Gold koges med i 5 minutter. Blandingen hældes i gærkar og tilsættes vand og ½L is til 22L. Desværre gik termometeret i stykker. OG=1058. Gæren tilsat. Gærer fint efter 2 timer. Gæring ved ca. 19°C 10/11-2005: Batchen omstukket. SG=1020. Smager rimeligt humlet og lidt af sommerblomster. Jeg håber at smagen af sommerblomsterne forsvinder. 18/11-2005: Batch hældt på Cornelius-fad og sat i skuret (10°C). 2,7 Bar CO2 og grundigt rystet mange gange. 19/11-2005: For pokker den smager godt. Vi slæbte fadet med til en lille fest - Der blev drukket en del, men den giver heldigvis ikke hovedpine ;-) Opskriften kan også ses på BeerCalc |