Bryg VIBatch 6 (IPA) |
|
|
25/2-2006: Batch 6 brygges på 1.8kg flydende Muntons, 1kg beer enhancer, 500g sukker og 500g puddersukker. 4L vand tilsættes og 30g Perle humle koges med i 60 minutter. 40g Perle koges med i 30 minutter og 20g i 5 minutter. 10ml isingglass koges med i 10 minutter. Ca. 50% filtreres. Overføres til gærbeholder og der efterfyldes til 20L med koldt vand. Temperaturen er 25°C. Der tilsættes det medfølgende gær og bryggen stilles ved 21°C. Gæringen er igang efter 5 timer. 1/3-2006: Batchen omstukket. Smager gæret, men kraftigt af humle. 12/3-2006: Batchen stillet ved 10°C til sedimentation. 16/3-2006: Batchen ser stadig meget uklar ud. 5/4-2006: Batchen filtreret gennem et nyt indkøbt filter fra Vinamat. Genialt: Helt klart øl. Jeg glæder mig til at bruge filteret til nye produktioner. Hældes på fad og trykkes med 2.5 bar. Opskriften kan også ses på BeerCalc |