Bryg VII

Batch 7 (Ale)

 

Home
Up
Bryg V
Bryg VI
Bryg VII
Bryg VIII
Bryg IX

 

5/6-2006: Så er vi igang. Typen matcher American brown ale. 10g dextrose opløses i ca. 2½dl kogende vand, hældes på flaske som sættes i fryseren. Efter afkøling tilsættes den medfølgende gær. Flasken rystes jævnligt de næste 5 timer for at tilføre ilt.

1.8kg ekstrakt, 1kg beer enhancer, 200g dextrose, 3dl mørk sirup og 200g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 30g First Gold i 60min, 20g First Gold i 30min, 20g Fnuggle i 10min og 30g Fnuggle i 5 min. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokkem skylles med kogende vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 20L og gæren hældes i.

11/6-2006: Batchen omstikkes. Der er ca. 5cm! bundfald. Det er muligvis havren som er synderen. Dufter fint.

14/6-2006: Batcen filtreret på klarfilter og hældt på fad.

17/6-2006: Smager fint. Gode humlenoter, men lidt for kraftig bitterhumle. Næste batch bør ikke indeholde så meget First Gold.

5/7-2006: Bitterhumlen har fortaget sig. Smager rigtig godt nu.

Opskriften kan også ses på BeerCalc

 

Home | Bryg V | Bryg VI | Bryg VII | Bryg VIII | Bryg IX