Bryg VIIIBatch 8 (Ale) |
|
|
1/7-2006: American brown ale. 10g dextrose opløses i ca. 2½dl kogende vand, hældes på flaske som sættes i fryseren. Efter afkøling tilsættes den medfølgende gær. Flasken rystes jævnligt de næste 2 timer for at tilføre ilt. 3kg Muntons ekstrakt, 500g lys ekstrakt, 3dl mørk sirup og 100g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 15g First Gold i 60min, 20g First Gold i 30min, 20g Fnuggle i 10min og 30g Fnuggle i 5 min. Isinglass i 10 minutter. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokken skylles med kogt vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 22L og gæren hældes i. 12/7-2006: Rend-mig: 10L øl spildt på gulvet... 19/7-2006: Øllet filtreret sammen med batch 9 og hældt på fad sammen med resterne af batch VII (ikke helt reglementeret, men jeg skal bruge øllet). Trykket med ca. 2bar ved 5°C. Opskriften kan også ses på BeerCalc 2/9-2006: Fustagen brugt til fest. De fleste gæster kunne lide øllet. Dejlig mørk farve med masser af maltsmag og en god humle. Skummet er fint, næsten som flødeskum. |