Bryg IXBatch 9 (Ale) |
|
|
1/7-2006: American brown ale. 10g dextrose opløses i ca. 2½dl kogende vand, hældes på flaske som sættes i fryseren. Efter afkøling tilsættes den medfølgende gær. Flasken rystes jævnligt de næste 2 timer for at tilføre ilt. 3kg Muntons ekstrakt, 500g lys ekstrakt, 3dl mørk sirup og 100g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 15g First Gold i 60min, 20g First Gold i 30min, 20g Fnuggle i 10min og 30g Fnuggle i 5 min. Isingglass i 10 minutter. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokken skylles med kogt vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 22L og gæren hældes i. 19/7-2006: Øllet filtreret sammen med batch 8 og hældt på fad. Der var ikke så meget bundfald med 100g havregryn. Trykket med ca. 2bar ved 5°C. Opskriften kan også ses på BeerCalc |