2011.03.10 Allerede nu er der
sat en ny bryg over (for at sikre at der altid er friskbrygget øl på
fad). Det er en Amerikansk Pale Ale som er færdig som påskebryg
Ølsmagning 2011:
.
_____________________________________________________
2011.03.04: Der er sat en
amerikansk pilsner over som bryg nr. 30. Den forventes at være færdig og
drikkeklar omkring juni. Den skal gære koldt og er derfor sat i skuret
ved ca. 10°C.
_____________________________________________________
2011.02.28: Så er bryg nr 29
hældt på fad. Den har stået en uge i skuret ved cirka 12°C for at gæren
kunne sedimentere helt og gå i dvale. Bryggen dufter udemærket og smager
ok (uden kulsyre). Bryg nr 29 skal anvendes til ølsmagning for
kollegerne.
_____________________________________________________
2011.01.24:
Den 18. januar blev batch nr. 29 startet. Desværre var der ikke tid til
at starte batchen i 2010 som først planlagt.
Øllen
bliver en ale som ligger meget op af den forrige. Igen bliver der
anvende en humle ved navn Beate, som ikker er særlig kendt. Den er dog
god som aromahumle og jeg forventer en god aromatisk øl.
____________________________________________________
2010.12.25: Fryserens vi har øllet i
havde svigt i termostaten, hvilket gjorde at fryseren frøs øllet.
Heldigvis blev det hurtigt opdaget og øllet tøede op igen. For at undgå
gentagelser er fryserens egen termostat skiftet til en
køleskabstermostat.
Smagen på øllet er sjovt nok blevet en anelse bedre.
Bryghuset forventer at sætte næste bryg over inden udgangen af 2010.
_____________________________________________________
2010.11.25: Den 30. Oktober blev
batch nr 28 startet. Bryggen blev startet med min gode ven Allan som
gerne ville følge fremstillingen af en øl.
Det var mægtig
hyggeligt og som det sig hør og bør blev der smagt på specialøl under
brygningen.
Den
ene var en julebryg 2010 fra Brøckhouse mens den anden var Ørnebryg Ale
no. 26. Efter min mening begge gode øl.
Bryggen vil efter
planen kunne være færdig som julebryg til slutningen af november. Øllen
er tilsat både kanel, stjerne anis og bitter appelsin.
24.
november (1 måned til jul) blev bryggen tappet på fad og rystet
grundigt. Efter en tur i nattekulden blev den smagt den 25. november. En
rigtig julebryg!
Til
minde om min morfar som var rigtig glad for ørnebryg, vil den være kendt
som Eriks bryg.