Bryg XVI

Batch 16 (Pilsner)

 

Home
Up
Bryg XIV
Bryg XV
Bryg XVI
Bryg XVII
Bryg XVIII
Bryg XIX

 

6/4-2008: Jeg har besluttet mig for at fremstille en lagerøl. Det tager jo lidt længere tid, så måske når batch 17 at se dagens lys før batch 16 er færdig.

2 kg Weyermann ekstrakt koges i ca. 7 l vand. Jeg observerede agglomerater under opvarmningen, men de forsvant tilsyneladende ved kogning. 20g Halletauer Spalt select (5.1%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter. 40g Helletauer aroma (2.2%) kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass og 40g Helletauer aroma (2.2%) i 10 minutter. Desværre opdagede jeg at jeg var udgået for havregryn, så de normale 50g kom ikke i. Efter kogning kom de resterende 2L Weyermann ekstrakt i. 300g dextrose tilsættes direkte i gæringskaret sammen med kogende vand. 1½L is, kogeblandingen og vand til 22L tilsættes. Gær tilsættes og gæringskaret stilles i fryseren ved 5-7°C.

13/4-2008: Der er god gang i bryggen. Gæringen er stabil og rolig.

26/4-2008: Omhældt til andet kar.

4/5-2008: Filtreret og tappet. Smager meget sommerligt.

5/6-2008: Så er der serveret:

Agurkerne er i øvrigt egen avl.

 

Home | Bryg XIV | Bryg XV | Bryg XVI | Bryg XVII | Bryg XVIII | Bryg XIX