6/4-2008:
Jeg har besluttet mig for at fremstille en lagerøl. Det tager jo lidt
længere tid, så måske når batch 17 at se dagens lys før batch 16 er færdig.
2 kg Weyermann
ekstrakt koges i ca. 7 l vand. Jeg observerede agglomerater under
opvarmningen, men de forsvant tilsyneladende ved kogning. 20g Halletauer
Spalt select (5.1%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter. 40g Helletauer
aroma (2.2%) kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass og 40g Helletauer aroma
(2.2%) i 10 minutter. Desværre opdagede jeg at jeg var udgået for havregryn,
så de normale 50g kom ikke i. Efter kogning kom de resterende 2L Weyermann
ekstrakt i. 300g dextrose tilsættes direkte i gæringskaret sammen med
kogende vand. 1½L is, kogeblandingen og vand til 22L tilsættes. Gær
tilsættes og gæringskaret stilles i fryseren ved 5-7°C.
13/4-2008:
Der er god gang i bryggen. Gæringen er stabil og rolig.
26/4-2008:
Omhældt til andet kar.
4/5-2008:
Filtreret og tappet. Smager meget sommerligt.
5/6-2008:
Så er der serveret:
Agurkerne er i øvrigt
egen avl.