Bryg XVIII

Batch 18 (Dubbel)

 

Home
Up
Bryg XIV
Bryg XV
Bryg XVI
Bryg XVII
Bryg XVIII
Bryg XIX

 

2/10-2008: Ale med lidt ekstra. Ifølge Beercalc en dubbel med en kommende alkoholprocent på 6.4%!.

ca. 2kg Bavarian dark flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 20g East Kent Golding (5%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter. 12g East Kent Golding (5%) kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass, 100g havregryn, 10g stjerneanis og 20g Fnuggle (3.7%) i 10 minutter.  10g Fnuggle (3.7%) i 1 minut. De resterende 2kg ekstrakt og 500g dextrose tilsættes sammen med kogende vand direkte i gæringskaret. 1L is, kogeblandingen og vand til 22L tilsættes. Gær tilsættes og gæringskaret stilles i bryggers.

13/10-2008: Omhældt til nyt gæringskar. Smagen tegner rigtig godt. Man kan godt smage at der er styrke i denne.

15/10-2008: Sat i fryser.

20/10-2008: Filtreret. Det var ikke så nemt som det plejer at være.

 

Home | Bryg XIV | Bryg XV | Bryg XVI | Bryg XVII | Bryg XVIII | Bryg XIX