Bryg V

Batch 5 (Dark Lager)

 

Home
Up
Bryg V
Bryg VI
Bryg VII
Bryg VIII
Bryg IX

 

28/1-2006: Batch 5 brygges på 4kg flydende Bavarian Pilsner fra Weyermann (ECB 15-18). 4L vand tilsættes og 20g First Gold humle koges med i 60 minutter. 60g Tettnanger koges med i 30 minutter og 40g i 10 minutter. Der tilsættes 5ml isingglass og bryggen køler af med låg i 15 minutter. Det meste filtreres, men det går lidt langsomt, så 1/3 køres uden om filteret. 500ml is tilsættes og derefter efterfyldes til 20L med koldt vand. Temperaturen er 20°C, OG=1051. Der tilsættes 11,5g Saflager S-23 og bryggen stilles ved 10°C. Gæringen er igang efter 5 timer.

3/2-2006: Øllet omstikkes. Det tilsættes 20g dextrose og 5 ml isingglas i kogt vand. Stilles tilbage ved ca. 8°C.

25/2-2006: SG=1.030 (8°C). Øllet smager rimeligt, og klarheden er ligeså rimelig. Batchen stilles direkte på gulvet i skuret, som er ca. 4°C.

16/3-2006: Batchen overført til fad. Den smagte faktisk glimrende omend den manglede en smule humle. Der blev tilsat en smule humleolie selvom det jo er lidt snyd.

Opskriften kan også ses på BeerCalc

 

Home | Bryg V | Bryg VI | Bryg VII | Bryg VIII | Bryg IX